úterý 12. srpna 2014

Čokoládový krém s pomerančovou polevou

Mamíííí, já mám na něco chuť. Také to určitě znáte. Tak jsem otevřela kuchařku a hledala letní osvěžující dezert. Nakonec na plné čáře vyhrál čokoládový krém od Alfonse Schuhbecka. Jeho recepty jsou jednoduché a chuťově velice vyvážené. Jen styl podávání jsem trochu změnila :)
 
 
 
100 g hořké čokolády ( minimálně 60% kakaa)
200 g smetany ke šlehání
lžíce nastrouhané kůry z chemicky neošetřeného pomeranče
 
Hořkou čokoládu rozlámeme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Smetanu ušleháme. Rozpuštěnou, ale ne horkou čokoládu opatrně zašleháme do smetany a přidáme pomerančovou kůru. Nandáme do malých misek nebo pohárů a chladíme 2 hodiny. Mezitím si připravíme pomerančovou polevu. Ze třech pomerančů vykrájíme měsíčky a zbavíme jader a samozřejmě kůry. 350 ml pomerančového džusu svaříme v rendlíku se 45 g cukru, pomerančovými měsíčky, celou skořicí a tobolkou vanilky. Kdo chce, může přidat i pomerančový likér Grand Marnier. Vychladlou polevu nalijeme do pohárků, přidáme pomerančové měsíčky a zdobíme nastrouhanou čokoládou.
 
 
 
 
Romana
 

Žádné komentáře:

Okomentovat