neděle 24. dubna 2016

Špenátový salát s medvědím česnekem a parmazánem

Jako dítko školou povinné jsem neměla vřelý vztah ke špenátu a bylo jedno, zda mi byl servírován jako polévka, či příloha. V současné době už jsem mu přišla na chuť a je součástí našeho jídelníčku i v syrové formě hlavně na jaře. Špenát je první zelenina, kterou již měsíc sklízím a připravuji z něj salát.


Postup je jednoduchý: natrhat špenátové lístky a medvědí česnek a vše důkladně oprat. Poté lístky natrhám na menší kousky, zakapu citrónovou šťávou, osolím, opepřím, a přidám olivový olej. Od všeho podle vlastní chuti. Jako bonus posypat plátky parmazánu.

Hotovo dvacet. Lehká jarní večeře je hotová za pár minut a ještě jsme udělali něco pro své zdraví. Tak dobrou chuť!
Romana

Žádné komentáře:

Okomentovat